טיפים להכנות לחג

השולחן ערוך, השמש שקעה, הערב הגיע, האורחים מתחילים להופיע, הכל היה יכול להיות מושלם..... אבל הגב שלכם צועק הצילו. ההכנות לקראת האירוח, והבישולים והארוחה עצמה, עלולים לגבות מחיר כבד מהגב שלנו. הנה כמה כללים שיעזרו לכם לצלוח את ההכנות ולהגיע לסוף ארוחת החג בריאים ומחויכים.

סידור השולחן:

1. הקפידו על כיפוף ברכיים בזמן הרמת והזזת השולחנות - כך תורידו עומס מהגב.
2. הקפידו שהחפץ אותו אתם מרימים יהיה קרוב אליכם - כך תורידו את המומנטום המצטבר בגב בזמן ההרמה.
3. הקפידו להתמקם פרונטאלית לחפץ המורם - הרמה תוך כדי סיבוב היא מהפעולות המסוכנות ביותר לגב.
4. היעזרו באדם נוסף בהרמת והזזת רהיטים או חפצים כבדים במיוחד.
5. תמיד העדיפו לדחוף ולא למשוך, משיכה של משקל כבד היא פעולה קשה מאוד לגוף.

עריכת השולחן:

1. עמדו קרוב למקום אותו אתם עורכים על מנת למנוע כיפוף יתר של הגב.
2. השתמשו בעגלה וקרבו בעזרתה את הצלחות ושאר כלי האוכל אל השולחן - כך תפחיתו את הרמת המשקל.
3. אם אתם מאלה ש"מפלשים" (מהמילה" פוליש") את הכלים והסכו"ם - נצלו את פסק הזמן הזה, עבדו בישיבה ותנו מנוחה לרגליים ולגב.

בישולים:

1. הקפידו על נעילת נעליים נוחות - הן יעזרו לרכך את העומס על הגב והרגליים.
2. הוסיפו למטבח כסא גבוה יחסית שישמש ככיסא עמידה עליו תוכלו "להניח" את הישבן בחלק מהזמן ובכך תצרו גיוון וחלוקת עומסים.
3. הוסיפו דרגש קטן בגובה של כ-10 ס"מ והניחו עליו לסירוגין כף רגל אחת - כך תפזרו את המשקל המצטבר מהגב התחתון.
4. הכינו מראש, עד כמה שאפשר את הכלים איתם תבשלו במקום נוח לגישה ובגובה שלא דורש כיפוף, כך תמנעו מפעולות כיפוף פזיזות ומסוכנות תוך כדי בישול.
5. כאשר הכל מוכן, הקדישו 10 דקות לעצמכם ובצעו מספר מתיחות פשוטות

ישיבה ארגונומית סביב שולחן החג:

1. המרחק בין סועד לסועד צריך להיות לפחות 50 ס"מ.
2. גובה הכיסאות צריך להתאים לגובה השולחן - אם יש כיסאות נמוכים מדי הוסיפו כרית.
3. זהירות: סידורי פרחים גבוהים יגרמו לצוואר תפוס.
4. שימו את הכיסאות כך שהרגליים של שולחן לא יהיו במקום שבו אדם יושב.


שנה טובה, מתוקה ובריאה.

דלית בן-טובים

יועצת ארגונומית וספורתרפיסטית מטעם מכון ווינגיט עם התמחות בארגונומיה.
מנהלת מקצועית בארגו פור יו בע"מ ובאתר ergoshop